Abonnez-vous!

Gingerbread cookies, gluten free, sugar free, lactose free and vegan!

Rendez-vous sur Hellocoton !
In Belgium, gingerbread cookies (better known as speculoos) are all the rage in Christmas time. With Saint Nick's children day (on December 6), where children are supposed to leave him some speculoos by the chimney so he can have a bite to eat while he leaves the presents, the start of December is the start of speculoos season! The rest of the year, speculoos are mostly offered with coffee or tea at coffee places.

I discovered these delicious and spicy cookies the very first time I came to Belgium, some 17 years ago... They've been part of my biscuit regulars ever since. I can't live without them! At least until I wasn't allowed to eat them anymore because of my food restrictions... But that was until two days ago!

I wanted to try out a new recipe for gingerbread cookies that would be gluten, lactose and sugar free. They also happen to be vegan, so that's also nice. And I loved them! They have nothing to envy to their sugary and gluten packed counter-parts.

Try them out!



Spéculoos sans gluten, sans lactose et sans sucre (végétalien)

Rendez-vous sur Hellocoton !
Entre Saint Nicolas et Noël en Belgique, c'est la saison du spéculoos! 
Délicieux biscuit sablé et épicé que l'on trouve en cette période festive frappé de l'effigie du grand Saint préféré des enfants, il est une des gourmandises Belges les plus consommées avec le café ou le thé tout le reste de l'année.

J'ai eu le plaisir de découvrir ce biscuit quand je suis venue la toute première fois en Belgique il y à 17 ans... Il est devenu un incontournable de ma boite à biscuits et je ne peux pas m'en passer. Sauf que depuis que je dois manger sans gluten, sans lactose et sans sucre, j'ai du mettre ce plaisir de côté... Jusqu'à aujourd'hui! Enfin, il y à deux jours.

J'ai eu envie de tenter une recette de spéculoos adaptée à mes restrictions et j'ai adoré le résultat! Un biscuit moelleux, bien épicé qui n'a rien à envier à ses comparses au gluten et au sucre.

Essayez-les!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails